Рецепт дня: готуємо квасолевий суп з м’ясом
Знадобляться:
квасоля консервована – 1 банка,
яловичина (м’якоть) – 250–300 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
картопля – 3–4 шт.,
перець болгарський (червоний) – 0,5 шт.,
часник – 2 зубчики,
помідори – 2 шт.,
соняшникова олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
лавровий лист – 1 шт.
М’ясо помити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Викласти в каструлю, залити водою (2–2,5 л) і варити до готовності м’яса, знімаючи пінку. Трохи посолити в процесі варіння бульйону. Цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці і обсмажити овочі на олії до м’якості. Болгарський перець порізати тонкими скибочками, помідори порізати невеликими шматочками. Додати порізаний перець і помідори до моркви та цибулі і обсмажити разом хвилин 5–7. Картоплю обчистити і порізати кубиками, викласти в каструлю з готовим м’ясним бульйоном, туди ж покласти лавровий лист і варити, поки картопля не буде майже готова. З квасолі злити рідину і промити холодною водою. Коли картопля майже звариться, додати овочеву засмажку, квасолю і варити ще хвилин 7–10. Посолити і поперчити за смаком. Потім вимкнути вогонь і дати настоятися супу під кришкою. Для додаткового аромату, коли подаватиметься страва на стіл, можна посипати будь-якою свіжою зеленню.
Спробуйте також: Рецепт дня: гороховий суп з копченими свинячими реберцями
Суп із сирними кульками: легкий, бюджетний та чарівний на смак
Зелений борщ: класичний рецепт та варіації на тему
Готуємо із залишків гороху: традиційні українські оладки-горохляники
Тушонка з «гуманітарки»: готуємо борщ «археологічний»