Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Рецепт дня: готуємо солодкий плов з чорносливом і родзинками

08.05.2020 18:00
фото plovrus.ru
фото plovrus.ru
Смачний плов можна готувати не тільки з м'ясом. Якщо у вас вдома тільки рис, овочі та сухофрукти, ви можете приготувати себе смачну та ситну страву на обід або вечерю.

Знадобляться:
рис круглий – 200 г,
цибуля ріпчаста (невелика) – 2 шт.,
морква (невелика) – 2 шт.,
болгарський перець (червоний) – 1 шт.,
чорнослив – 6–8 шт.,
родзинки – 150 г,
спеції для плову – 1–2 ч. л.,
сіль – за смаком,
часник – 3–4 зубчики,
олія – для смаження.

Цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці. Болгарський перець помити і порізати тонкою соломкою. Родзинки і чорнослив залити окропом на 5–10 хвилин, потім промити водою. Чорнослив порізати тонкими смужками.

Розігріти на сковороді олію і обсмажити овочі: спочатку цибулю, потім додати моркву, солодкий перець і готувати, помішуючи, хвилин 8–10. Потім додати чорнослив, родзинки, спеції для плову, сіль, перемішати і тушкувати на маленькому вогні ще 5 хвилин.

Рис промити і викласти на сковорідку, перемішати з овочами, викласти почищені зубчики часнику і залити водою так, щоб рівень води був вище гущі на першій фаланзі пальця. Накрити кришкою, зменшити вогонь і готувати, поки рідина не вбереться, приблизно 20–30 хвилин. Дати настоятися хвилин 10–15 під ковдрою або рушником, потім перемішати та подавати на стіл.

Читайте також Рецепт дня: готуємо бастурму з курячої грудки

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися