Рецепт дня: готуємо сирні кнедлики з полуницею
Знадобляться:
полуниця – 150 г,
сир кисломолочний – 300 г,
яйце – 1 шт.,
цукор – 1 ст. л.,
сіль – 1 щіпка,
вершкове масло – 30 г,
вівсяні пластівці – 2 ст. л.,
цедра лимона – 0,5 ч. л.,
борошно – 60 г.
Приготувати тісто: кисломолочний сир перетерти через металеве сито або добре розім’яти виделкою. Збити з яйцем, лимонною цедрою, цукром, сіллю, розтопленим вершковим маслом, вівсяними пластівцями, просіяним борошном та замісити однорідне тісто. Дати йому постояти в холодильнику 25–30 хвилин для того, щоб пластівці розм’якли, а тісто стало тугішим. Скачати з тіста на столі, припорошеному борошном, ковбаску. Розрізати її на шматки завбільшки з волоський горіх. Зробити з кожного шматочка тіста паляничку (плоский круглий коржик).
Полуницю помити, обсушити, видалити хвостики. На кожну серединку палянички викласти по ягоді. Загорнути її, сформувавши кнедлик, ретельно защепити паляничку і розгладити шов. Укинути кнедлі в каструлю з великою кількістю киплячої підсоленої води, легенько перемішати дерев’яною ложкою, намагаючись не пошкодити кнедлі (це потрібно для того, щоб вони не припеклись до гарячого дна каструлі). Дочекатись, доки кнедлі спливуть, вийняти їх шумівкою, дати стекти воді, викласти на порційну тарілку і полити розтопленим вершковим маслом або полуничним соусом з цукром.