Рецепт дня: готуємо рубані котлети з індички з грибами
Знадобляться:
філе індички – 400 г,
гриби (будь-які) – 300 г,
яйця – 2 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
часник – 2 зубчики,
олія – для смаження,
кріп або петрушка (за бажанням) – кілька гілочок,
сіль, чорний мелений перець –
за смаком.
Філе індички помити, обсушити паперовим рушником, нарізати пластинами і злегка відбити, потім порізати маленькими кубиками, перекласти в миску. Цибулю почистити і дрібно порізати, гриби помити й порізати тонкими пластинками.
Розігріти на сквороді олію і спочатку обсмажити цибулю до золотистого кольору, потім додати гриби. Коли з грибів випарується рідина, додати подрібнений часник, посолити й поперчити за смаком та тушкувати 2–3 хвилини. Потім прибрати з вогню й дати охолонути. Коли гриби охолонуть, додати їх до порізаного м’яса, вбити туди ж яйця, посипати порізаною дрібно зеленню, посолити й поперчити за необхідністю, ретельно перемішати.
Смажити котлетки на олії, набираючи фарш ложкою і викладаючи його на розігріту сковорідку, до зарум’янювання. Подавати з будь-яким гарніром.
Читайте також Рецепт дня: готуємо курячу печінку по-міланському