Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Рецепт дня: готуємо картопляну запіканку «Лінивий дерун»

16.06.2020 18:45
фото iamcook.ru
фото iamcook.ru
Якщо до тертої картоплі додати м’ясний фарш, натертий сир, овочі та вершки, то вийде смачна ситна страва, спробувавши яку, буде важко втриматися від добавки.

Знадобляться:
картопля (середня) – 4–5 шт.,
фарш м’ясний – 500 г,
цибуля ріпчаста – 1–2 шт.,
морква – 1 шт.,
яйце – 1 шт.,
сир твердий – 50 г,
борошно – 2–3 ст. л.,
вершки – 100 мл,
олія – 1–2 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Підготувати овочі: картоплю і моркву помити, почистити і натерти на тертці, цибулю почистити і дрібно порізати (або теж натерти), перемішати все. Додати м’ясний фарш, натертий дрібно твердий сир, посолити і поперчити, влити вершки (їх можна замінити молоком), вбити яйце, ретельно перемішати.

Форму для запікання змастити олією, викласти туди м’ясну суміш, розрівняти і поставити в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40–50 хвилин або ж запікати до готовності. Подавати на стіл можна зі сметаною або з будь-яким соусом.

Читайте також Легка вечеря: готуємо салат із щавлю з помідорами

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися