Рецепт для стрункої талії: готуємо дієтичне суфле з курки
Знадобляться:
куряче філе – 800 г,
вершки – 150–200 мл,
яйце – 2 шт.,
вершкове масло – 20 г,
сіль – за смаком.
Куряче філе промити і обсушити. Потім перекрутити на м’ясорубці. Відокремити білки від жовтків, жовтки додати до фаршу і вилити туди ж половину вершків. Білки збити окремо з дрібкою солі до жорстких піків. У курячий фарш, помішуючи, влити вершки (фарш не повинен бути дуже рідким), акуратно додати білки, вмішуючи їх у фарш, як у бісквіт, щоб маса не втратила легкості. Потім акуратно перекласти її у форму, змащену маслом.
Якщо є мультиварка або пароварка – звичайно ж, краще приготувати таке суфле на пару (час приготування – 40–50 хвилин), але якщо немає – розігріти духовку до 180 градусів і поставити запікатися суфле до утворення скоринки. Дати охолонути і можна подавати на стіл.
Читайте також:
Перша страва: готуємо легкий капустяний суп
Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю
Готуємо аличу: два безпрограшні рецепти на зараз і на зиму
Як використати рис з «гуманітарки» для чищення суглобів
Печінка з гірчицею: рецепт швидкої родинної страви на вечерю