Легкість і ніжність: готуємо малиновий зефір
Знадобляться:
малина – 300 г,
желатин – 15 г,
вода – 3 ст. л.,
цукор – 4 ст. л.
Желатин залити водою. Поки він набухає, приготувати ягоди. Перебрати малину, викласти в сотейник і трохи підігріти, потім прибрати з вогню і протерти через сито в пюре. Отриману суміш знову вилити в сотейник і поставити нагріватися на вогонь, додати цукор і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Потім прибрати з вогню, додати набухлий желатин і розмішати. Коли маса трохи охолоне, збити за допомогою міксера або блендера в пюре.
Збивати краще хвилин 7–10, щоб маса стала пишною і густою. Перекласти її в форму, розрівняти і поставити в холодильник на 8–10 годин. Готовий десерт, коли подаватиметься на стіл, порізати порційними невеликими шматочками.
Читайте також Готуємо ніжний сирник з малиною