Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Полуничне задоволення: готуємо ніжний десерт з полуниці та сметани

23.06.2020 18:24
Фото: cookorama.net
Фото: cookorama.net
Щоб зробити такий десерт, треба не багато: полуниця, сметана, цукор, желатин та трохи натхнення.

Знадобляться:
полуниця – 400 г,
цукор – 1,5 склянки,
сметана (15 %) – 200 г,
желатин – 30 г,
лимонна кислота – 2 г.

Желатин розділити на дві рівні частини, розкласти у дві склянки та залити кип’яченою водою кімнатної температури. Це треба зробити із самого початку, щоб желатин встиг розбухнути. Менше ніж чверть кількості полуниці відкласти убік, іншу частину відварити в 0,7 л води, додати лимонну кислоту, цукор, які повинні розчинитися. Потім у суміш, зняту з вогню, поступово ввести одну зі склянок з желатином, перемішати до його повного розчинення.

У підготовлену формочку викласти промиту цілу відкладену полуницю (якщо велика, порізати її), залити сиропом з желатином та поставити у холодильник. Приготувати сметанний шар: збити сметану з цукром, а другу склянку желатину підігріти на водяній бані. Потім желатин повільно додати в збиту сметану, постійно помішуючи, щоб не було грудочок.

Отриману суміш додати другим шаром до полуничного сиропу в формочці. Готовий десерт поставити в холодильник на 40–50 хвилин. Після застигання його можна подавати на стіл. Перед подачею дно злегка підігріти, щоб нижній шар відстав від форми.

На тарілку десерт повинен лягти так, щоб сметанний шар був унизу, а ягоди у сиропі були зверху.

Читайте також Рецепт дня: готуємо сирні кнедлики з полуницею

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися