Пісне меню — рецепт котлет з гречки та грибів
Знадобляться:
гречка – 200 г,
картопля – 2 шт.,
шампіньйони – 500 г,
цибуля ріпчаста – 2 шт.,
олія – для смаження,
кріп – кілька гілочок,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
борошно – для панірування.
Гречку перебрати і промити, відварити до готовності в підсоленій воді. Картоплю відварити в кожушкахі, остудити, почистити і натерти на середній тертці. Цибулю почистити і дрібно порізати, обсмажити на невеликій кількості олії до м’якості. Гриби помити, обсушити, дрібно порізати, додати до цибулі і готувати ще 7–10 хвилин, посолити і поперчити за смаком.
Потім викласти в одну миску всі інгредієнти для приготування котлет: відварену гречку, натерту картоплю, обсмажені гриби із цибулею, порізати дрібно кріп, перемішати, а потім усе подрібнити блендером або за допомогою м’ясорубки. З отриманого фаршу зліпити котлети, обваляти в борошні (або панірувальних сухарях) і обсмажити на олії з двох боків. Готові котлети бажано викласти на паперовий рушник, щоб убрався зайвий жир. Подавати можна з овочевим салатом.
Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю
Печінка з гірчицею: рецепт швидкої родинної страви на вечерю
У Харківській області двоє людей отруїлися грибами
П’ять днів не зверталася до лікарів: на Харківщині жінка отруїлася грибами