Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Маринуємо огірки: нарізані та з цибулею

20.07.2020 18:36
фото chudo-povar.com
фото chudo-povar.com

Мариновані огірочки – одна з улюблених закусок на столі кожної господині. Рецептів їх приготування дуже багато, тому поспішайте вибрати найсмачніший та найулюбленіший.

Огірки мариновані нарізані «Ульотні»

Приготовані за цим рецептом огірочки виходять хрусткими і дуже смачними. Із заявленої кількості продуктів повинно вийти чотири літрові баночки.

Знадобляться:
огірки – 4 кг,
оцет (9 %) – 1 склянка,
олія – 1 склянка,
цукор – 1 склянка,
сіль – 2 ст. л.,
часник – 2–3 головки,
чорний мелений перець – 1 ст. л.


фото lechovbanke.ru 

Огірки помити, обрізати кінчики і замочити в холодній воді на кілька годин. Потім воду злити, огірки розрізати на чотири частини вздовж і скласти у велику миску. Часник почистити і натерти на дрібній тертці. Приготувати маринад: змішати в окремій мисці олію, оцет, цукор, сіль і чорний мелений перець. Вилити приготований маринад до огірків, перемішати і залишити в прохолодному місці годин на 6–7, можна на ніч. Потім розкласти огірки по чистих сухих банках, залити соком, що виділився, закатати і простерилізувати у киплячій воді хвилин 20.

Такі огірки також можна їсти майже відразу, тільки дати їм настоятися в банках у маринаді протягом 10–12 годин.

Салат з нарізаних огірків і цибулі на зиму

Знадобляться на три літрові банки:
огірки – 2,5 кг, ріпчаста
цибуля – 500 г,
кріп – 1 пучок,
часник – 6 зубчиків,
соняшникова олія (рафінована) – 150 мл,
сіль – 1 ст. л. (без гірки),
цукор – 1 ст. л.,
чорний мелений перець – 1 ч. л.,
оцет – 3 ст. л.


фото lechovbanke.ru 

Огірки помити, обрізати кінчики і нарізати кружальцями завтовшки 0,5 см. Цибулю почистити, розрізати навпіл, а потім – кожну половинку на чотири частини. Кріп помити, дрібно порізати, часник почистити і теж дрібно порізати. У мисці перемішати порізані огірки із сіллю, меленим перцем, олією, оцтом, часником та зеленню і дати постояти хвилин 10–15. Потім поставити на плиту на середній вогонь, і як тільки маса почне кипіти, зменшити вогонь до мінімуму, прокип’ятити 5 хвилин і вимкнути.

У стерилізовані сухі банки викласти салат, закатати їх, перевернути і укутати, дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.

Читайте також Консервація з абрикосів: варення «П’ятихвилинка» та джем

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися