Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Малиновий оцет: як його приготувати

29.06.2019 09:30
фото notretemps.com
фото notretemps.com
Ви ніколи не пробували готувати з малиновим оцтом? І дарма. Оцет з ароматної, соковитої і яскравої малини — відмінна добавка для приготування м’ясних і овочевих страв, десертів і консервації овочів на зиму.

Завдяки тому, що всі корисні вітаміни та мікроелементи в оцті збережені, його можна приймати не тільки всередину, але і використовувати навіть зовні —  у домашній косметології. Малиновий оцет, який продається в магазинах, дуже дорогий, але навіщо ж його купувати? Якщо у вас багатий урожай малини і ви не знаєте, що ще можна з нею зробити, обов’язково приготуйте малиновий оцет.
Оцет на основі малини має аромат ягоди протягом усього часу зберігання. Для його приготування потрібні всього два компоненти: це натуральний яблучний або винний оцет і, звичайно ж, сама малина.
Малиновий оцет — чудовий маринад для будь-яких страв з птиці і м’яса, особливо коли вони готуються на мангалі або грилі. Також його можна використовувати як заправку для овочевих салатів і салатів з морепродуктами.
На основі малинового оцту також можна приготувати засоби з догляду за волоссям —  маски й ополіскувачі, завдяки йому волосся стає блискучим і шовковистим.

Малиновий оцет класичний

Знадобляться:
малина – 1 кг,
яблучний або білий винний оцет – 1 л.
Малину перебрати, помити, дати підсохнути, скласти у дволітрову стерилізовану банку і трохи розім’яти товкачем, щоб видавити сік. Потім залити натуральним яблучним або винним оцтом, щільно закрити кришкою і прибрати на 15–20 днів у темне прохолодне місце з температурою не вище 18 градусів (у льох, підвал або, на крайній випадок, у холодильник). Протягом цього часу банку потрібно періодично струшувати. Потім оцет процідити й розлити по невеликих пляшках (для зручності використання). Зберігати малиновий оцет можна протягом 6–12 місяців у прохолодному місці.

Малиновий оцет з травами

Знадобляться:
малина – 150 г,
яблучний оцет – 500 мл,
базилік свіжий (фіолетовий) – 3 гілочки,
м’ята свіжа – 3 гілочки,
естрагон – 3 гілочки,
цукор – 1 ч. л.
Малину і трави помити, підсушити на паперовому або тканому рушнику. Ягоди перекласти в миску й засипати цукром, дати трохи постояти. У чисту суху банку скласти порізані трави, висипати до них малину. Оцет підігріти до 40 градусів, залити ним інгредієнти в пляшці, закрити кришкою і залишити при кімнатній температурі в темному місці на 2–3 дні, періодично струшуючи. Потім поставити оцет у холодильник. Такий оцет можна використовувати теж як заправку для салатів, для маринування м’яса і для консервації.

Автор:
Олеся Скачко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися