Малинове желе: використовуємо ягідну некондицію
Знадобляться: малиновий сік та цукор у рівній кількості (або на 100 г цукру можна покласти менше ягід, особливо, якщо малина солодка).
Спробуйте також: Малина на зиму: два способи, щоб зберегти вітаміни
Отже, малину перебрати, розім’яти дерев’яним товкачем, добавити трохи води, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Дати охолонути і перетерти масу через сито або марлю.
Виміряти кількість соку, додати цукор і варити на слабкому вогні 20–30 хвилин, знімаючи пінку. Сік повинен уваритися десь на третину. Розлити малинове желе по заздалегідь підготовлених банках, накрити марлею, дати охолонути – і воно застигне навіть у кімнатній температурі.
Читайте також:
Варення з вишні та малини: використовуємо залишки ягід