Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Кухня народів світу: готуємо грузинське сациві з курки

07.10.2020 17:48
Фото: iamcook.ru
Фото: iamcook.ru
Це дуже смачна, в міру гостра та пряна страва з курки. Гарнір до неї готувати не обов’язково – сациві дуже ситне і поживне, а головне – його можна їсти в холодному вигляді.

Знадобляться:

курячі ніжки (або стегенця) – 500 г,

горіхи волоські – 70 г,

цибуля ріпчаста – 1 шт.,

хмелі-сунелі – 1 ч. л.,

коріандр мелений – 1 ч. л.,

паприка мелена – 1 ч. л.,

сіль – 1 ч. л.,

часник – 2 зубчики,

кінза – 15 г,

масло вершкове – 1 ст. л.,

лавровий лист – 1 шт., гвоздика – 2 шт., перець духмяний горошком – 2 шт.

Відварити курку до готовності в злегка підсоленій воді з гвоздикою і запашним перцем. Поки курка вариться, можна приготувати соус: подрібнити блендером або будь-яким зручним способом волоські горіхи, додати до них коріандр, паприку, хмелі-сунелі і сіль, перемішати. Видавити туди ж часник через прес. Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порізати і обсмажити до прозорості на вершковому маслі. Потім до цибулі додати подрібнені горіхи зі спеціями, як слід перемішати. Дістати з бульйону зварену курку, відкласти її вбік, а бульйон частинами влити в горіхову масу, перемішуючи, – повинен вийти не дуже густий соус. Всипати дрібно порізану кінзу, розмішати, викласти в соус шматочки курки, накрити кришкою і дати як слід прогрітися. Потім прибрати страву з вогню, дати охолонути. Найкраще подавати на стіл у холодному вигляді. Подаючи на стіл, можна посипати гранатовими зернами, якщо вони є, – гранат додасть страві легку кислинку.

Спробуйте також: Смажимо картоплю з помідорами і болгарським перцем 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися