Кухня народів світу: готуємо грузинське сациві з курки
Знадобляться:
курячі ніжки (або стегенця) – 500 г,
горіхи волоські – 70 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
хмелі-сунелі – 1 ч. л.,
коріандр мелений – 1 ч. л.,
паприка мелена – 1 ч. л.,
сіль – 1 ч. л.,
часник – 2 зубчики,
кінза – 15 г,
масло вершкове – 1 ст. л.,
лавровий лист – 1 шт., гвоздика – 2 шт., перець духмяний горошком – 2 шт.
Відварити курку до готовності в злегка підсоленій воді з гвоздикою і запашним перцем. Поки курка вариться, можна приготувати соус: подрібнити блендером або будь-яким зручним способом волоські горіхи, додати до них коріандр, паприку, хмелі-сунелі і сіль, перемішати. Видавити туди ж часник через прес. Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порізати і обсмажити до прозорості на вершковому маслі. Потім до цибулі додати подрібнені горіхи зі спеціями, як слід перемішати. Дістати з бульйону зварену курку, відкласти її вбік, а бульйон частинами влити в горіхову масу, перемішуючи, – повинен вийти не дуже густий соус. Всипати дрібно порізану кінзу, розмішати, викласти в соус шматочки курки, накрити кришкою і дати як слід прогрітися. Потім прибрати страву з вогню, дати охолонути. Найкраще подавати на стіл у холодному вигляді. Подаючи на стіл, можна посипати гранатовими зернами, якщо вони є, – гранат додасть страві легку кислинку.
Спробуйте також: Смажимо картоплю з помідорами і болгарським перцем