Кролик, тушкований з грибами в сметані
Знадобляться:
кролик – 1 кг,
шампіньйони – 300 г,
ріпчаста цибуля – 1 шт.,
сметана – 200 г,
розмарин – 1 гілочка,
вода – 400–500 мл,
соняшникова олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
За потреби кролика попередньо вимочити в холодній воді, обсушити паперовим рушником і розрізати на порційні шматочки. Розігріти у великій сковороді або сотейнику олію і обсмажити на ній шматочки кролика до зарум’янювання, потім перекласти в окремий посуд і накрити кришкою, щоб м’ясо не остигало. Гриби помити і розрізати на чотири частини або навпіл, залежно від розміру, дрібні шампіньйони можна не розрізати.
Обсмажити гриби у тій самій сковороді, де смажився кролик, поки що без додавання солі і спецій, потім додати порізану на четвертинки ріпчасту цибулю, повернути обсмажені частини кролика, перемішати. Посолити і поперчити, влити одну склянку гарячої води. У другу склянку налити теплу воду і розвести в ній сметану, добре перемішати.
фото iamcook.ru
Приготований сметанний соус вилити в сковорідку і ще раз усе перемішати для рівномірності. Додати гілочку розмарину (можна використовувати сушений). Сковорідку накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати кролика 50–60 хвилин. Подавати на стіл з будь-яким гарніром.