Консервуємо помідори: з яблуками та без оцету
Знадобляться (на 3-літрову банку):
яблука (кислі) – 2–3 шт.,
помідори – 1,5 кг,
сіль – 1 ст. л. (з верхом),
цукор – 4 ст. л. (без верху), вода.
Помідори помити, обсушити, яблука помити, видалити серцевину (за допомогою спеціального ножа або іншим способом) і порізати величенькими часточками або цілими кільцями. На одну 3-літрову банку підуть 2 великі або 3 середні яблука. На дно чистих простерилізованих банок викласти одне порізане яблуко, потім помідори, проколоті кілька разів біля плодоніжки – це потрібно, щоб вони потім не лопалися. Разом з помідорами потрібно укласти ще 1–2 яблука, зверху обов’язково повинні бути яблучні дольки. Залити банки окропом, накрити кришками й залишити хвилин на 20. Потім злити воду в каструлю, долити туди 150 мл води (щоб вистачило для маринаду), додати сіль і цукор, закип’ятити. Залити киплячу рідину по банках, закатати, перевернути, укутати й залишити так на 2 дні. Як тільки банки повністю охолонуть, перенести в темне прохолодне місце.
Спробуйте також: Консервуємо на зиму: мариновані помідори з часником