Консервуємо на зиму: яблука, мариновані шматочками у пряному сиропі
19.08.2020
18:15
Ароматні, щільні часточки яблук з пряним смаком і ароматом можна використовувати в будь-якій випічці або їсти просто так.
Знадобляться:
яблука – 4–5 шт.,
цукор – 70 г,
гвоздика – 1–2 шт.,
кардамон –1–2 шт.,
аніс – 0,25 ч. л,
вода – 400 мл.
Яблука помити, зрізати шкірку й нарізати на шматочки довільної форми, розкласти їх у підготовлені чисті банки. Закип’ятити воду, залити нею яблука, накрити кришками і почекати 15–20 хвилин. Потім злити воду в каструлю, додати цукор, прянощі, розмішати, знову закип’ятити і тримати маринад на вогні 5–10 хвилин. Потім залити ним яблука в банках, закатати, перевернути, укутати й дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.
Спробуйте також: Консервуємо на зиму: яблучне варення з корицею
«Богам війни треба час, щоб посміятися»: артилерист з Куп’янщини розповів історію служби
17.12.2025
18:05
Молодь Циркунів про окупацію, фейки та нові виклики
17.12.2025
17:17
Харків офіційно приєднався до освітньої мережі міст ЮНЕСКО
17.12.2025
16:59
«Я не дозволю зробити там забудову»: Терехов розповів, що буде на місці знищеного Журавлівського лісу
12.12.2025
22:01
У Харкові російська «Молнія» поцілила в адміністративний центр
13.12.2025
17:14
Начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко: «Мені не соромно дивитися в очі людям» Громади на зв'язку
15.12.2025
16:15