Грузинська кухня: готуємо сациві з баклажанами
Знадобляться:
баклажани – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
часник – 2 зубчики,
бульйон (овочевий) – 150 мл,
олія – 2 ст. л.,
волоські горіхи – 100 г,
сіль – 3 щіпки,
коріандр мелений – 3 щіпки,
шафран мелений – 3 щіпки,
хмелі-сунелі – 1/3 ч. л.
Баклажани помити, обсушити, нарізати тонкими кружечками й засипати сіллю на 30 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Потім відтиснути й обсмажити з обох боків на олії на слабкому вогні до зарум’янювання. Волоські горіхи подрібнити будь-яким зручним способом, додати очищений часник, спеції і знову все подрібнити до стану дрібної крихти. Цибулю почистити і дрібно порізати, обсмажити у глибокій сковороді або сотейнику до м’якості на слабкому вогні, потім додати до неї горіхово-часникову масу.
Влити бульйон, розмішати, довести до кипіння і варити 3–5 хвилин. Щоб соус не був занадто рідким, можна додати 1 ч. л. борошна (без верху). Потім додати в соус кружечки обсмажених баклажанів, прогріти 2–3 хвилини, накрити кришкою, вимкнути й дати настоятися 10–15 хвилин. Подавати на стіл краще в холодному вигляді, перед подачею можна посипати нарізаною зеленню.