Готуємо найсмачніші закусочні тортики: святкові рецепти
Закусочний торт з курячим філе «Пухнастик»
фото povarenok.ru
Знадобляться:
куряче філе – 500 г,
ріпчаста цибуля – 1 шт.,
морква по-корейському – 300 г,
яйця – 2 шт.,
сир твердий – 100 г,
молоко – 0,5 склянки,
майонез – 200 г,
борошно – 1 склянка,
зелень (будь-яка) – за бажанням,
оливки – кілька штук,
олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Філе помити, обсушити й перемолоти разом з цибулею за допомогою блендера або через м’ясорубку. Додати яйця, борошно, посолити й поперчити, перемішати. На розігрітій сковороді на невеликій кількості олії посмажити м’ясні млинці, викладаючи масу ложкою на сковорідку і розрівнюючи поверхню. Має вийти кілька млинців, кількість — залежно від діаметра сковорідки. Моркву по-корейському можна трохи порізати, щоб було зручно викладати шари. На кожний млинець покласти підготовлену моркву, зверху тонкий шар майонезу і далі так само, чергуючи шари. Останній млинець змастити зверху майонезом і посипати натертим сиром, можна прикрасити зеленню та оливками. Поставити в холодильник просочитися приблизно на одну годину.
Закусочний торт із сайрою «Рибний Наполеон»
фото iamcook.ru
Знадобляться:
бездріжджове листкове тісто – 650 г,
консервована сайра – 1 банка,
морква (невелика) – 2 шт.,
яйця – 4 шт.,
вершковий м’який сир – 220 г,
зелена цибуля – 3–4 пера,
часник – 1–2 зубчики,
помідори черрі – 4 шт.,
майонез – 160 г,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Яйця і моркву відварити. Тісто можна приготувати самостійно (за своїм рецептом) або купити вже готове, розділити на 5 частин, кожну розкачати в прямокутник і пекти в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності, приблизно 10 хвилин. Дати коржам трохи охолонути й обрізати краї під розмір блюда, на якому буде складатися тортик. Обрізки не викидати, їх потрібно буде потім подрібнити й посипати ними верх і боки торта. Підготувати начинку: сайру розім’яти в мисці (без масла), моркву почистити й натерти на дрібній тертці, змішати з майонезом і невеликою кількістю солі. Відварені яйця почистити й натерти на грубій тертці, до них теж додати майонез, сіль і мелений перець за смаком.
Тепер можна складати торт. Щоб він добре стояв і не ковзав по блюду, середину тареля потрібно намазати невеликою кількістю суміші майонезу та вершкового сиру, покласти зверху корж і притиснути його. Перший корж промазати майонезом і покласти половину підготовленої розім’ятої сайри. Накрити другим коржем, покласти на нього начинку з моркви. Зверху — третій корж, на нього — начинку з яєць і майонезу. Потім четвертий корж, який потрібно щільно притиснути і змастити майонезом, поверх якого розкласти рибу, що залишилася. Накрити останнім п’ятим коржем, притиснути його щільно, накрити харчовою плівкою, зверху можна поставити невеликий вантаж і поставити в холодильник на 10–12 годин, щоб тортик добре настоявся.
Потім прибрати плівку й обмазати з усіх боків вершковим сиром, посипати подрібненою крихтою від обрізаних коржів, прикрасити порізаною зеленою цибулею (її можна замінити на будь-яку зелень), четвертинками черрі — і подавати на стіл.
Оселедцевий торт на вафельних коржах
фото povarenok.ru
Знадобляться:
вафельні коржі – 6–7 штук,
філе оселедця – 200 г,
шампіньйони – 300 г,
цибуля ріпчаста – 2 шт.,
морква – 2 шт.,
сир твердий – 100 г,
майонез – 200 г,
олія – для смаження,
зелень (будь-яка) – 1 пучок.
Одну цибулину почистити й розрізати на чотири частини, філе оселедця порізати великими шматочками й подрібнити разом з цибулею у блендері або будь-яким зручним способом до однорідної маси.
Моркву відварити до готовності, почистити й подрібнити в блендері або натерти на дрібній тертці. Гриби помити, обсушити, порізати невеликими шматочками і злегка обсмажити на невеликій кількості олії, додати порізану дрібно цибулю і обсмажити разом до готовності. Потім гриби з цибулею також подрібнити зручним способом, сир можна натерти на дрібній тертці. Коли продукти будуть підготовлені, зібрати торт. На перший вафельний корж укласти оселедцевий шар, зверху покрити тонким шаром майонезу і накрити другим коржем. На нього покласти обсмажені подрібнені гриби з цибулею і покрити сіточкою майонезу. На третій корж – шар моркви, зверху — шар майонезу. Повторити ці шари ще раз, останнім має бути морквяний шар. Його потрібно рясно покрити майонезом, потім посипати натертим сиром і порізаною зеленню. Поставити в холодильник на 2–3 години, можна на ніч – чим довше торт стоятиме в холодильнику, тим краще буде його різати.