Готуємо смачні галушки зі смаженою цибулею
Знадобляться:
борошно – 2–2,5 склянки,
цибуля ріпчаста – 4–5 шт.,
яйце – 1–2 шт.,
сіль – 0,5 ч. л.,
соняшникова олія – 4 ст. л.,
вода (для тіста) – 1 склянка.
Борошно просіяти в глибоку миску, додати сіль. Туди ж вбити яйце, влити воду і розмішати. Замісити тісто як на вареники, скачати в кулю і залишити полежати хвилин 20, накривши зверху рушником або харчовою плівкою. В цей час почистити і дрібно порізати цибулю. Розігріти на сковорідці олію і обсмажити на ній цибулю до золотистого кольору.
Тісто розділити на 3–4 частини, кожну розкачати в тонку ковбаску, яку потім порізати на галушки завтовшки близько 0,5 см. Закип’ятити воду, посолити її і відварити галушки до готовності. Потім відкинути їх на друшляк або виловити шумівкою. Готові галушки викласти на тарілку, полити олією і посипати смаженою цибулею.
Читайте також Смачний сніданок: сирна запіканка з яблуком і манкою
До речі, таку страву можна зробити ще смачнішою, якщо підсмажити шматочки сала і теж посипати ними галушки, подаючи їх на стіл. Смачного!