Готуємо салат з полуниці зі шпинатом і волоськими горіхами
Знадобляться:
полуниця – 150–200 г,
шпинат – 1 пучок,
волоські горіхи (почищені) – 30 г,
соняшникова рафінована (або оливкова) олія – 1–2 ст. л.,
цукор – 0,5 ч. л.,
соєвий соус – 1 ст. л.,
кунжут (за бажанням) – для прикраси.
Полуницю та шпинат помити і обсушити, у шпината відрізати стебла. Щоб листя стали трохи м’якшими, можна ошпарити зелень окропом або ж просто потримати в киплячій воді приблизно 2–3 хвилини, потім обсушити. Можна розрізати листя на дві половини, а можна залишити цілими. Розкласти їх акуратно на тарілці. У полуниці видалити хвостики і розрізати кожну ягоду навпіл або на чотири частини (залежно від розміру), викласти на шпинат.
У невеликій мисці з’єднати разом соєвий соус, цукор і олію, ретельно перемішати до повного розчинення цукру, потім цією заправкою полити всі продукти на тарілці. Волоські горіхи підсушити на сухій сковороді або в духовці, остудити і розламати на шматочки, але не в крихту, і посипати ними салат, зверху можна додатково посипати кунжутом. Можна відразу подавати на стіл.
Читайте також Ягідні десерти: готуємо пиріг з полуницею і сиром