Готуємо пишні оладки та панкейки з бананів: смачні рецепти
Оладки на йогурті без яєць
Знадобляться:
йогурт (3,2 %) – 500 мл,
борошно – 500 г,
дріжджі сухі – 5 г,
сіль – 2 щіпки,
цукор – 1 ч. л.,
ванільний цукор – 1 ч. л.,
олія – для смаження.
фото iamcook.ru
Дріжджі залити теплою водою, додати цукор і 1 ч. л. борошна, перемішати. Вилити йогурт у невелику каструльку, додати ванільний цукор, перемішати і поставити нагріватися на водяній бані на маленькому вогні. Коли трохи нагріється, прибрати з вогню і додати дріжджі, перемішати і частинами всипати просіяне борошно. Замісити густе тісто. На сковороді розігріти олію і посмажити оладки. Подавати на стіл можна як самостійно, так і з будь-яким варенням.
Оладки на кефірі з манною крупою
Знадобляться:
манна крупа – 270 г,
борошно – 270 г,
кефір (2,5 %) – 500 мл,
цукор – 40 г,
сіль – 0,5 ч. л.,
сода – 1 ч. л. (без гірки),
олія – для смаження.
фото iamcook.ru
Теплий кефір вилити в миску, всипати цукор і сіль, соду і перемішати. Як тільки з’являться бульбашки, додати манну крупу і просіяне борошно, як слід перемішати — повинно вийти густе тісто, яке не стікає, а ніби падає порціями з ложки. Дати постояти 10–15 хвилин, щоб манна крупа набухла. Потім розігріти на сковороді трохи олії і обсмажити з обох боків невеликі оладки. Подавати їх на стіл з варенням, джемом, медом або сметаною.
Оладки із сиру на молоці
Знадобляться:
сир кисломолочний – 400 г,
яйце – 2 шт.,
цукор – 4 ст. л.,
сіль – 2 щіпки,
сода – 4 щіпки,
борошно – 8 ст. л.,
молоко – 200 мл,
олія – для смаження.
фото iamcook.ru
Сир перетерти або збити блендером, додати яйця, цукор і сіль, як слід перемішати. Потім всипати просіяне борошно, соду і, помішуючи, влити молоко — повинно вийти тісто на вигляд як густа сметана. Налити на сковорідку олію і посмажити звичайним способом оладки. Подавати на стіл з будь-яким солодким соусом.
Читайте також Цікаві рецепти з млинцями: галета з яблуками та торт із сирним кремом
Бананові панкейки
Знадобляться:
банан – 1 шт.,
молоко – 320 мл,
борошно – 1,5 склянки,
розпушувач – 2 ч. л.,
яйце – 1 шт.,
вершкове масло – 30 г,
цукор – 1 ст. л.,
сіль – 1 щіпка.
Банан почистити і розім’яти виделкою. Вершкове масло розтопити до рідкого стану. Яйце збити разом з цукром і сіллю. У належній за розміром мисці змішати всі три суміші, додати молоко і розмішати, всипати просіяне борошно, розпушувач і замісити однорідне тісто, без грудочок. Тісто має вийти трохи густішим, ніж на оладки. Смажити панкейки потрібно на сухій гарячій сковороді з обох боків. Подавати на стіл можна зі сметаною, варенням або йогуртом.
Зимове меню: які продукти обрати для сніданків та рецепти страв
Як жили та гуляли на Харківщині: вікторина про традиції наших пращурів
Яблучні оладки «сатурн»: один рецепт та дві таємниці приготування
Готуємо із залишків гороху: традиційні українські оладки-горохляники