Готуємо ніжний крем-суп з кабачків і курячого філе
Знадобляться:
куряче філе – 1 шт.,
кабачок (середній, 600 г) – 1 шт.,
вода – 700 мл,
часник – 1 зубчик,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – 3 ст. л.
Закип’ятити воду, підсолити її і відварити куряче філе до готовності. Цибулю і часник почистити, цибулю порізати кубиками, часник подрібнити. Кабачок помити, зрізати шкірку і видалити насіння, порізати його теж кубиками. Коли філе звариться, можна починати готувати крем-суп. Взяти ще одну каструлю, бажано з товстим дном (сотейник), налити на дно трохи олії і обсмажити на ній подрібнені цибулю і часник до прозорості цибулі. Потім додати порізані кабачки, трохи обсмажити, поперчити і можна додати будь-які приправи за смаком. Солити кабачки не потрібно. Бульйон процідити в каструлю з овочами і варити хвилин 10.
Читайте також Готуємо тушковану курячу печінку «Красуня Сходу»
Порізати кубиками куряче філе, додати його до овочів і варити до м’якості кабачків приблизно 15 хвилин. Спробувати на смак бульйон і, як буде потреба, посолити. Потім прибрати з вогню і дати постояти під кришкою хвилин 20–30. Поки суп остигає, можна приготувати сухарики для нього – порізати кубиками білий або ржаний хліб і підсушити на сухій сковороді з обох боків. Потім за допомогою блендера звичайний суп перетворити на кремовий, усе повинно бути однорідної консистенції. Розлити по тарілках, зверху можна покласти готові сухарики.
Холодні супи для спекотного літа: чотири рецепти з різних куточків світу
Суп із сирними кульками: легкий, бюджетний та чарівний на смак
Зелений борщ: класичний рецепт та варіації на тему
Тушонка з «гуманітарки»: готуємо борщ «археологічний»