Готуємо на вечерю: овочеве рагу з фрикадельками
Знадобляться для фрикадельок:
фарш м’ясний (будь-який) – 500 г,
яйце – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
панірувальні сухарі – 50 г,
борошно – для панірування фрикадельок,
вода – 50 мл,
соняшникова олія –для обсмажування,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Для рагу:
помідори великі – 2 шт. (або 1 склянка помідорної м’якоті),
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
морква (велика) – 1 шт.,
перець болгарський червоний – 1 шт.,
часник – 2 зубчики,
сіль – 1–1,5 ч. л.,
цукор – 1 ч. л.,
чорний мелений перець – за смаком,
розмарин сухий – 1 ч. л.,
базилік сухий – 1 ч. л.,
горошок зелений – 200 г,
шафран – 2 щіпки,
вода – 0,5 л,
вершкове масло – 2 ст. л.,
соняшникова олія –1 ст. л.,
петрушка свіжа – кілька гілочок.
У глибокій мисці змішати фарш, дрібно нарізану цибулю, сіль і мелений перець. Влити воду і перемішати. Додати панірувальні сухарі, вбити одне яйце і вимісити фарш. З фаршу скачати невеликі фрикадельки і обваляти їх у борошні, потім готові фрикадельки обсмажити в соняшниковій олії до зарум’янювання. Після обсмажування можна викласти на паперові рушники, щоб вбралася зайва олія. Затим цибулю дрібно порізати і обсмажити до прозорості на суміші вершкового масла і соняшникової олії. Моркву порізати тонкими брусочками, болгарський перець – півкільцями, додати до цибулі і теж обсмажити до м’якості. Додати м’якоть помідорів (натерти на тертці), кип’ячену гарячу воду, посолити і поперчити за смаком, вкинути розмарин і базилік, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 30 хвилин. Потім викласти фрикадельки, дати страві закипіти, додати видавлений часник, зелений горошок і тушкувати ще 10–15 хвилин, у кінці приготування додати нарізану дрібно петрушку. Можна податити з будь-яким гарніром.
Спробуйте також: Кухня народів світу: готуємо грузинське сациві з курки
Рецепти з гарбуза: як додати у своє життя барв, смакоти, здоров’я та краси
Неймовірні кабачки: рецепти страв, які ніколи не набриднуть
Пісні страви з грибами: три рецепти на різні випадки
Маринована або квашена: готуємо капусту за всіма правилами