Готуємо картопляні котлети з грибами
Знадобляться:
картопля – 500 г,
печериці свіжі – 150 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
часник – 1–2 зубчики,
яйце – 1 шт.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – для обсмажування,
борошно пшеничне – 2 ст. л. + для панірування,
зелень свіжа – кілька гілочок.
Картоплю почистити, порізати і відварити до готовності, злити воду і розім’яти товкачем у пюре. Печериці помити і порізати кубиками, цибулю почистити і дрібно порізати. Обсмажити гриби з цибулею до готовності. У картопляне пюре додати обсмажені гриби з цибулею, дрібно порізану зелень, вбити яйце, посолити і поперчити за смаком, видавити через прес часник і всипати борошно.
Ретельно перемішати масу, присипати борошном тарілку і сформувати невеликі котлетки (щоб картопля не прилипала до рук, змочити їх у холодній воді). Потім обваляти котлетки в борошні і обсмажити на олії з обох боків. Щоб прибрати зайвий жир, після смаження котлетки можна викласти на паперовий рушник. Подавати на стіл краще гарячими, можна зі сметаною.
Читайте також Ситний та простий рецепт для сніданку: готуємо омлет з морквою і цибулею
Рецепти з гарбуза: як додати у своє життя барв, смакоти, здоров’я та краси
Неймовірні кабачки: рецепти страв, які ніколи не набриднуть
Пісні страви з грибами: три рецепти на різні випадки
Маринована або квашена: готуємо капусту за всіма правилами