Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Готуємо гусарики з листкового тіста з м’ясом та грибами

19.01.2021 18:44
фото povar.ru
фото povar.ru
Ще цю страву називають лінивими пиріжками. Дуже смачна і поживна закуска для будь-якого столу.

Знадобляться:
листкове тісто – 1 кг,
фарш будь-який – 500 г,
морква – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
гриби – 200–300 г,
яйце – 2 шт.,
сир твердий – 150 г,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – для смаження.

Спочатку треба приготувати начинку. Моркву почистити та натерти на крупній тертці, цибулю почистити та дрібно порізати. Гриби помити, обсушити та нарізати невеликими шматочками. Спочатку на олії обсмажити гриби до випаровування рідини, потім додати овочі та смажити все разом хвилин сім, посолити і поперчити за смаком. Перекласти в миску та дати охолонути. Затим додати фарш і одне яйце, сіль та мелений перець і все ретельно перемішати. Листкове тісто розкачати злегка та вирізати круглі форми за допомогою чашки або склянки.

На половині вирізаних кружечків додатково зробити невеликі отвори по центру. На ціле кружальце викласти готову начинку, зверху накрити кругляшком з отвором, виделкою защіпити краї, змастити збитим яйцем і посипати тертим твердим сиром. Потім викласти гусарики на змащене олією деко і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин. Подавати на стіл можна зі сметаною і зеленню.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися