Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Домашнє вино з чорної смородини

11.08.2020 18:02
Фото: alcofan.com
Фото: alcofan.com
Літо – пора року, коли можна робити різні заготовки. І домашнє вино з ягід – не виняток, адже, приготоване своїми руками, воно максимально натуральне і дуже смачне.

Знадобляться (на 3-літрову банку):

чорна смородина – кількість за потребою

малина для бродіння – 1 склянка

цукор – 300 г.

Смородини для вина потрібно взяти стільки, щоб трилітрова банка була заповненою на 2/3 свого об’єму. Чисту, суху смородину ретельно розім’яти (руками або дерев’яною ступкою), щоб виділився сік. У банку покласти цукор, малину (вона потрібна для кращого бродіння) і сік смородини разом з розім’ятими ягодами. Накрити поліетиленовою кришкою з трубочкою діаметром у 3–4 мм, трубочку опустити в будь-яку посудину з водою (щоб у банку не потрапляло повітря), можна також використовувати рукавичку з дірочкою в пальці. Поставити банку в тепле місце (температура 20–22 °С) на місяць. Коли припиниться виділення бульбашок, зняти кришку, всипати ще 100 цукру, розмішати, знову закрити кришкою, опустити газовідвідну трубочку у воду й залишити бродити ще на деякий час. Коли бродіння закінчиться, процідити вміст банки через подвійний шар марлі, ягідну масу ретельно віджати. Проціджене готове вино налити у скляні пляшки і зберігати у прохолодному місці. Для тривалішого зберігання в кінці, після проціджування, можна додати 0,5 склянки горілки (на банку у 3 л).

Спробуйте також: Рецепт аджики з чорної смородини «Відразу до столу» 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися