Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Домашнє вино «Смородиновий мікс»

13.08.2020 18:15
Фото:hlebopechka.ru
Фото:hlebopechka.ru
Якщо у вас залишились якісь не дуже красиві ягоди, або вам смородина вже набридла, то можна скористатися цим дуже вдалим рецептом.

Знадобляться (на 3-літрову банку):

смородина (суміш чорної смородини і червоної порічки) – 7 склянок,

цукор – 3,5 склянки,

родзинки – 1 жменя,

вода – 2,5 склянки.

У трилітрову банку насипати немиту (це головна умова) смородину та порічку, додати жменю немитих родзинок. Воду нагріти, розчинити в ній цукор і влити отриманий сироп у банку. У поліетиленовій кришці зробити кілька отворів товстою голкою (15–20), закрити банку й поставити на сонячну сторону на веранду або будь-яке інше придатне місце. Як тільки почнеться процес бродіння, ягоди піднімуться вгору. Залишити на місяць або більше, якщо стане прохолодніше, банку прибрати у приміщення. Коли бродіння майже закінчиться і ягоди опустяться на дно, процідити рідину, а самі ягоди відтиснути ложкою. Рідину знову вилити в банку й додати 100 г горілки, щоб завершити процес бродіння. Знову накрити кришками (цього разу цілими, або ж можна використовувати ті самі кришки, тільки під них підкласти плівку) і поставити в темне місце відстоюватися ще на 3–4 тижні. За цей час осад опуститься на дно. Готове вино розлити в невеликі пляшки та зберігати у прохолодному місці.

Спробуйте також: Консервація з абрикосів: варення «П’ятихвилинка» та джем 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися