Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Десерти на зиму: готуємо джем з черешні

26.06.2020 18:00
фото ivona.bigmir.net
фото ivona.bigmir.net
Готувати такий джем можна з білої та темної черешні, різниця тільки в тому, що джем з темної черешні вийде яскравішим за смаком.

Знадобляться:
черешня – 1 кг,
цукор – 800 г,
лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Черешню перебрати, помити і вийняти будь-яким зручним способом кісточки. Викласти ягоди в підходящу каструлю, засипати їх цукром і залишити на кілька годин, щоб черешня пустила сік. Потім поставити посуд з ягодами на невеликий вогонь. Якщо соку не дуже багато, можна додати трохи води. Довести черешню з цукром до кипіння, проварити 3–5 хвилин і прибрати з вогню. За допомогою блендера подрібнити м’які ягоди так, щоб вийшов джем з невеликими шматочками. Замість блендера можна скористатися товкачем, щоправда, часу це займе трохи більше.

Подрібнену черешню уварити на середньому вогні до густоти – перевірити це можна, зробивши на поверхні борозенку. Якщо вона не заповнюється черешневою масою, значить, джем готовий. Перекласти готовий джем у заздалегідь стерилізовані банки, закатати і укутати до повного охолодження.

Читайте також Десерти на зиму: полуничне варення-п’ятихвилинка

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися