Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Чорнослив, або Додамо стравам вишуканості

05.09.2018 16:30
Щоб спокусити на заготівлю чорносливу, пропонуємо кілька рецептів смакоти з цим сухофруктом.

Салат з буряка й чорносливу

Фото: ivona.bigmir.net

Знадобиться: буряк відварений — 4–5 шт., чорнослив — 100 г, волоські горіхи — 50 г, часник — 2 зубчики, майонез (сметана, олія) — за смаком, сіль, спеції — за смаком.
Чорнослив залити теплою водою на 0,5 години, обсушити і дрібно порізати. Горіхи подрібнити, буряк натерти на грубій тертушці. Усі інгредієнти покласти в салатник, додати пропущений через часникодавку часник. Заправити майонезом, посолити, за бажанням додати меленого чорного або духмяного перцю або інші спеції. Перемішати, дати вистоятися.

Пікантна закуска «Чорнослив з горіхами під сметаною»

Фото: zhenskoe-mnenie.ru

Знадобиться: чорнослив — 0,5 кг, часник — 2 зубчики, волоські горіхи — 0,5 склянки, майонез — 2 ст. л., сметана — 250 мл, цукор — 2 ст. л., сіль — дрібка.
Вимитий чорнослив залити кропом, дати постояти 20 хвилин. Видалити кісточки, якщо вони є, плоди обсушити, розклавши на паперовому рушнику. Горіхи подрібнити — у блендері або прокатати їх скалкою. Часник ропустити через часникодавку, змішати з майонезом і горіховою масою. Кожну ягоду чорносливу нафарширувати отриманою масою, це зручно робити ложкою. Покласти начинені сухофрукти в салатник. Сметану збити з цукром, підсолити й полити чорнослив.


Свинячі рулетики з чорносливом і яблуками

Фото: happy-giraffe.ru
Знадобиться: свинина (шийка) — 500–600 г; яблука — 1 велике або 2 маленькі; чорнослив — 150 г; майонез — 2 ст. л.; чорний мелений перець, сіль за смаком; олія для смаження, 0,5 склянки бульйону (можна води), лавровий лист — 2 шт.
Залити чорнослив окропом на 20 хвилин. М’ясо нарізати як на відбивні, товщиною близько 1 см, відбити з обох боків, до отримання тонкого пласту. Посипати свинину з обох боків перцем (за бажанням можна додати й інші улюблені прянощі) і сіллю. Яблука очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками. З чорносливу злити воду, витягти, якщо є, кісточки, нарізати сухофрукти невеликими шматочками. З’єднати яблука і чорнослив, додати майонез, перемішати — начинка готова. На кожну відбивну покласти трохи начинки (близько 1 ст. л.), загорнути трубочкою, скріпити зубочисткою. Обсмажити рулетики до золотавої скоринки з усіх боків, потім долити бульйон, покласти лавровий лист і залишити тушкуватися під кришкою на малому вогні, приблизно на 30 хвилин, поки м’ясо не пом’якшає. З готових рулетиків витягнути зубочистки, подавати на стіл, присипавши зеленню.

Автор:
Зоя Голіусова

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися