Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Тарифи на світло не піднімуть до кінця травня

28.04.2023 16:53
Фото: Держпродспоживслужби в Харківській області
Фото: Держпродспоживслужби в Харківській області

В Україні тарифи на електроенергію для індивідуальних  побутових споживачів до кінця травня 2023 року залишаються незмінними.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

Уряд ухвалив рішення про продовження спеціального періоду з пільговими цінами на електроенергію.

Так, постановою Кабінету Міністрів України від 25.04.2023 № 384 внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 № 483 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії».

Таким чином ціна електричної енергії для населення до 31 травня 2023 року залишиться незмінною: 1,44 грн/кВт-год з ПДВ при споживанні до 250 кВт-год на місяць та 1,68 грн/кВт-год з ПДВ – понад 250 кВт-год на місяць.

Нагадаємо, АТ «Харківобленерго» просить жителів області своєчасно передавати показники лічильників. Харків’яни, які виїхали до більш безпечних регіонів, можуть робити це онлайн, передаючи кожен місяць одні й ті ж самі показання. 

Нагадаємо також, що кол-центр АТ «Харківобленерго» працює цілодобово.

Зараз фахівці АТ «Харківобленерго» відновлюють електропостачання в деокупованих громадах і на територіях, де велись активні бойові дії. Так, при заживленні села Щурівка Балаклійської громади під лінією електропередачі сапери виявили та знешкодили мінне поле.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися