Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Харківщина отримає кошти на фінансування проєктів регіонального відновлення

07.02.2024 17:19
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Місцеві бюджети низки областей отримають майже 4,5 млрд гривень субвенції з державного бюджету на 2024 рік для фінансування 136 проєктів регіонального відновлення. Харківщина – 55 млн гривень, найменше з регіонів, куди надходить фінансування. 

Відповідне розпорядження було затверджено під час засідання уряду 6 лютого 2024 року, повідомляє «Децентралізація» із посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Субвенція дає громадам можливість продовжити реалізацію проєктів відновлення.

Загальна сума субвенції – майже 4,5 млрд гривень. Кошти підуть на відновлення 136 проєктів у громадах тих регіонів, які постраждали внаслідок російської військової агресії. 

Джерелом субвенції є кошти, виділені Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) у рамках спільної програми України та ЄІБ «Програма з відновлення України». 

Субвенція буде розподілена між місцевими бюджетами тих громад, проєкти яких було схвалено Європейським інвестиційним банком для реалізації у 2022-2023 роках.

Кошти на відновлення закладів освіти, охорони здоров’я, центрів надання адміністративних послуг, об’єктів життєзабезпечення населення отримають у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях.

Як можна побачити з інфографіки, яку приводить у своєму матеріалі джерело, Харківська область має отримати 55 млн гривень субвенції. Натомість як Сумська – 110 млн гривень, Дніпропетровська та Полтавська – понад 600 млн грн, а Київщина взагалі – 1,8 млрд гривень.

Субвенції з державного бюджету на 2024 рік

Розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на 2024 рік / Інфографіка Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Нагадаємо, за 2023 рік до бюджетів Харківської області надійшло 584,2 мільйона гривень рентних платежів за видобуток газу.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися