Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Жнива 2023: якого врожаю очікують аграрії Харківщини

26.07.2023 15:21
Фото: Голос України
Фото: Голос України

У всіх районах Харківської області триває збір нового урожаю. Станом на 26 липня аграрії області намолотили понад 276 тисяч тонн зерна.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської ОВА.

Як розповів заступник начальника ХОВА Євген Іванов, від початку жнив аграрії Харківської області обробили майже 62 тисячі гектарів.

«Ситуація з врожайністю краща, ніж у минулому році, маємо 44,6 ц/га. Незважаючи на ризики через бойові дії, аграріям Харківської області вдалося провести польові роботи на 61 % площ», – сказав він.

За словами Євгена Іванова, пшеницю, кукурудзу, ячмінь, горох, гречку та інші зернові культури планують зібрати на площі майже 543 тисячі гектарів.

Найбільше зібрали зерна аграрії Лозівського району, які обробили 25,8 тисячі гектарів та намолотили 126,8 тисячі тонн зерна. На другому місці – аграрії Красноградського району, які обробили понад 16 тисяч га та зібрали майже 68 тисяч тонн зерна.

Нагадаємо, у Харківській області станом на липень 2023 року замінованими залишаються близько 570 тисяч гектарів сільгоспугідь, для першочергового розмінування затвердили 159 тисяч гектарів.

Нещодавно ми писали, що на полях приватного агропідприємства «Явірське» Донецької громади Харківської області задіяна машина для розмінування на дистанційному управлінні.

Нагадаємо також, що фермерів з Харківської області, які потребують розмінування сільськогосподарських земель, запрошують подати заявку для визначення пріоритетності розмінування.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися