Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Терміни явки до ТЦК за повісткою скоротили – Кабмін

04.10.2024 14:21
Повістка / Фото ілюстративне, molbuk.ua
Повістка / Фото ілюстративне, molbuk.ua

Терміни явки військовозобов'язаного за викликом повісткою через пошту в ТЦК з обласного центру скоротили до 7 днів, з інших населених пунктів до 10 днів.

Як передає «Слобідський край», про це йдеться у постанові Кабміну від 1 жовтня «Про внесення зміни до пункту 34 Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період».

Відтепер, згідно з постановою, день явки за викликом резервіста або військовозобов'язаного з населеного пункту, що є адміністративним центром області, визначається протягом семи діб, а з інших населених пунктів - протягом десяти діб від дня надсилання повістки засобами поштового зв'язку.

Нагадаємо, 7 серпня Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкти про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 діб. Вони діятимуть до листопада 2024 року.

Станом на 2 жовтня у Харківській області приблизно третина військовозобов’язаних громадян не оновила свої військово-облікові дані. У Харківському обласному ТЦК та СП заявляють, що усі центри комплектації діють у рамках закону.

Раніше ми писали, що Уряд вніс зміни до Порядку мобілізації військовозобов'язаних, які доглядають або утримують осіб з інвалідністю, або хворих. Відтепер ці дві категорії людей та пакети документів, що підтверджують факт утримання або догляду, – розмежовано. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися