Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Резервні джерела енергії та альтернативне паливо: Харківщина готується до зими

07.09.2023 15:05
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Харківській області до початку нового опалювального сезону підготують резервні джерела енергопостачання та запаси альтернативних видів палива на випадок відключень від централізованого газопостачання, теплопостачання тощо.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ХОВА, у Харківській області перед опалювальним сезоном посилюють захист критичної інфраструктури. 

«Першочергове наше завдання – це продовжувати облаштування засобами фізичного захисту об’єктів критичної інфраструктури. Має бути щоденний контроль виконання робіт щодо відновлення енергогенерації», – сказав начальник ХОВА Олег Синєгубов на Регіональній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами першого заступника директора Департаменту ЖКГ та ПЕК Харківської ОВА Едуарда Ярового, станом на сьогодні теплове господарство підготовлено на 80 %, водопровідно-каналізаційне господарство – на 76 %, житловий фонд – на 81 %, соціальна сфера – на 76 %.

На комісії розглянули питання щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей, зокрема лікарень, закладів соцобслуговування населення тощо.

Також було ухвалено рішення відновити рибогосподарську діяльність на Краснопавлівському водосховищі, аби не допустити погіршення екологічного стану.

Нагадаємо, у місті Лозова Харківської області підготовка до опалювального сезону вийшла на фінішну пряму. Станом на зараз комунальне підприємство «Теплоенерго» підготувалося до включення опалення майже на 90 %.

У селищі Старий Салтів, селах Молодова, Федорівка та Шестакове БФ «Карітас» у другій половині вересня планує видачу благодійної допомоги у вигляді твердого палива.

Раніше ми  писали, що у Харківській області шляховики підтримують у належному стані дороги державного значення, зокрема ті, які з'єднують нашу область з Луганською та кордон з росією.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися