Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківщині можуть оголосити евакуацію з населених пунктів північного прикордоння

26.03.2024 16:19
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Харківській області розглядають можливість розпочати евакуацію, в тому числі і в примусовий спосіб, з населених пунктів Богодухівського та Харківського районів, які перебувають під постійними ворожими обстрілами.

Як передає «Слобідський край», про це в ефірі Національного телемарафону розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов.

– Це єдиний спосіб наразі убезпечити своє життя і життя своїх близьких. Зараз ми розглядаємо населені пункти півночі нашої області – Богодухівський район, Харківський район, для того, щоб там оголосити обов’язкову евакуацію, можливо, примусову саме дітей з тих населених пунктів, які знаходяться постійно під обстрілами. Продовжуємо аналізувати і Вовчанський напрямок, і Куп’янський напрямок, для того, щоб розширювати ці процеси, – сказав Олег Синєгубов.

За словами начальника ХОВА, місць компактного проживання евакуйованих вистачає як у самому місті Харкові, так і поза його межами.

– У нас заброньовані і зарезервовані місця по сусідніх областях, і так само і Житомирської, Львівської, Івано-Франківської. Наразі організовуємо майже щотижня виїзд дітей на відпочинок за межі нашої держави. Цей процес триває постійно, – сказав він.

Щодо евакуації з Куп’янського напрямку, то там фактично завершили евакуацію у примусовий спосіб дітей із двох громад. З населених пунктів, які перебувають під постійними обстрілами, вдалося вивезти майже 160 дітей з сім’ями.

Нагадаємо, евакуйованих з прикордонних населених пунктів Куп’янського району заселяють до місць компактного розташування у Харкові та інших громадах області. Наразі для заселення доступно понад 3000 місць.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися