Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Медзаклади Харківщини отримають допомогу від міжнародних партнерів

26.09.2023 09:19
Джерело: Харківська обласна рада
Джерело: Харківська обласна рада

Медичні заклади Харківщини озвучили свої потреби міжнародним партнерам.

Про це повідомляє медіа «Слобідський край» .

Харківська обласна рада продовжує налагоджувати зв’язки з міжнародними партнерами для підтримки регіону. Минулого тижня Харківщину відвідала директорка Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» Діана Дольс. «Центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф» завдяки Асоціації отримав сучасні транспортні апарати штучної вентиляції легенів. Тепер обладнання допоможе значно покращити ефективність роботи виїзних бригад швидкої допомоги.

– Ці нові транспортні апарати ШВЛ призначені для підтримки дихальних функцій важкохворих пацієнтів. Вони використовуються на догоспітальному етапі, щоб надати якісну допомогу постраждалому по дорозі від місця події до реанімаційного відділення і таким чином урятувати життя пацієнта, – зазначив заступник директора з медичної роботи – керівник служби екстреної (швидкої) медичної допомоги Сергій Бірюков.

Як зауважила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, наразі покращення умов для пацієнтів та лікарів у медичних закладах регіону – один з пріоритетних напрямів роботи.

– Попри війну, ми намагаємося розвивати медичну сферу області. Наші медики часто працюють на межі можливого, рятуючи постраждалих через бойові дії. Я надзвичайно вдячна міжнародним партнерам, які підтримують Харківщину, підтримують Україну. Допомога нам дуже зараз потрібна, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Під час візиту до Харківщини Діана Дольс також відвідала Дергачівську центральну лікарню. Цей заклад не зупиняв свою роботу від початку повномасштабного вторгнення. Медики цілодобово надавали допомогу жителям громади, але внаслідок ворожих обстрілів заклад частково зазнав руйнувань. Наразі він потребує спеціального обладнання.

– З 24 лютого 2022 року до нас почали поступати пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями, ми надавали всім допомогу. Сьогодні у процесах відновлення закладу для нас є дуже важливою підтримка міжнародних організацій, – зазначила директорка лікарні Світлана Бережна.

 «Обласному центрі крові» необхідне спеціалізоване обладнання для забору, обробки та зберігання донорської крові

Харківський обласний центр служби крові

А в «Обласному центрі крові», де наразі проходить прийом донорів, для стабільної роботи необхідне спеціалізоване обладнання для забору, обробки та зберігання донорської крові. Центр крові забезпечує не лише Харківщину, а й інші регіони України. Кількість донорів тут зросла вдвічі, а чисельність персоналу майже не змінилася.

Також у рамках робочої поїздки на Харківщину Діана Дольс відвідала Лозівську громаду.

– Громади, які розташовані біля лінії ведення бойових дій, потребують більш вагомої підтримки. Потреби, які мені озвучили у медзакладах, ми будемо опрацьовувати, – сказала Діана Дольс.

Нагадаємо, що співпраця з Асоціацією «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» розпочалася у жовтні минулого року. З того часу Асоціацією спільно з ВГО «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги» було передано велику кількість необхідного обладнання та медикаментів до лікарень деокупованих громад області, громад, що приймають ВПО, а також обласних спеціалізованих лікарень комунальної власності.

– Асоціація вже передала лікарням Харківщини машини швидкої допомоги, медикаменти та сучасне обладнання. Уклавши Меморандум у квітні цього року, вдалося зробити нашу взаємодію ще більш системною та охопити нові напрями. Загалом документом передбачена реалізація спільних проєктів і заходів у гуманітарній, медичній та реабілітаційній сферах, модернізація інфраструктурних об’єктів, закладів охорони здоров’я, житлових будинків тощо, – зауважила Тетяна Єгорова-Луценко.

Тож лікарняні та соціальні заклади були забезпечені генераторами. Також в Асоціації є напрям з відновлення доступу населення до питної води. Загалом у рамках взаємодії регіон отримав допомогу на 700 тисяч євро.

– Харківська обласна рада не зупиняється у пошуку можливостей, як допомогти громадам та їх мешканцям, що постраждали від російської агресії, а також забезпечити ефективну і швидку відбудову регіону після нашої Перемоги, – сказала голова Харківської обласної ради.

Нагадаємо, що інститут імені Бокаріуса встановлюватиме збитки природно-заповідному фонду на Харківщині. Також ми писали, що у Харківській області продовжується підготовка до опалювального сезону та відновлення будинків. Нагадаємо, 15 вересня пройде чергова XIX сесія Харківської обласної ради VIII скликання.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися