Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Керівник Харківської обласної прокуратури написав заяву на звільнення

26.10.2024 12:07

У зв'язку з службовим розслідування, керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков подав заяву на звільнення.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков подав заяву на звільнення. Причиною стали отримання підвищеної пенсії, призначеної за рішенням суду у зв’язку з вислугою років.

Загалом звільнилися п’ять керівників обласних прокуратур, а також керівник однієї зі спеціалізованих прокуратур у сфері оборони з Запорізької, Рівненської, Тернопільської та Черкаської областей. Наразі у всіх регіонах України за наказом генпрокурора розпочато службове розслідування та збір інформації щодо наявності інвалідностей у прокурорів усіх рівнів.

Крім того, Рада прокурорів підтримала ініціативу про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру», які унеможливлять отримання прокурорами пенсій одночасно з заробітною платою. 

Нагадаємо, що у Харківській обласній прокуратурі та 14 окружних прокуратурах працює 471 прокурор, з них – 22 мають статус особи з інвалідністю, що становить 4,6 % від загальної кількості працівників.

Раніше ми писали, що СБУ нейтралізувала корупційні схеми у медико-соціальних експертних комісіях Харківщини, під час обшуків у членів угруповання вилучено понад 650 тисяч доларів.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися