Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Чи витрачає Харків гроші на армію: коментарі міської влади та військових

21.11.2023 08:54
Фото: 227 Окремий батальйон Окремої бригади сил ТрО ЗСУ м.Харків
Фото: 227 Окремий батальйон Окремої бригади сил ТрО ЗСУ м.Харків

З бюджету Харкова у 2023 році на забезпечення оборони та безпеки міста було виділено 474 мільйони гривень. Загалом з початку війни – 825 мільйонів гривень.

Як передає «Слобідський край», про це у своєму телеграм-каналі повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

«Усі бригади, які зверталися за підтримкою до Харкова, отримали цю підтримку. Жодній військовій частині ми не відмовили. Крім цього, практично всі комунальні підприємства міста системно і безоплатно надають необхідну допомогу армії та іншим структурам, задіяним у захисті нашої країни та її населення», – написав Ігор Терехов.

Напередодні український Forbes опублікував дані, скільки обласні центри витратили на фінансування ТрО, а скільки – на благоустрій. Так, згідно з аналітикою Forbes, станом на 1 жовтня Харків отримав військового ПДФО майже 4,7 мільярда гривень. На благоустрій місто витратило 972 мільйони гривень.

У свою чергу дану публікацію прокоментували у 227-му Окремому батальйоні Окремої бригади сил ТрО ЗСУ м. Харків.

«Сьогодні у деяких ЗМІ та Telegram-каналах зʼявлялась інформація, ніби місцева влада Харкова не допомагає захисникам України. В нас це викликає подив та обурення. З самого початку свого формування 227-й батальйон отримує всебічну підтримку від Харкова та його керівництва. Без піару та показухи, під постійними обстрілами, вирішуючи безліч гуманітарних проблем, харків'яни та харківська влада завжди підтримували й підтримують захисників», – ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада ухвалила у другому читанні передачу військового ПДФО з місцевих бюджетів до державного. Минулого тижня закон підписав Президент України Володимир Зеленський.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися