Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Армія рф пошкодила понад 600 навчальних закладів на Харківщині

12.09.2024 11:29

Унаслідок російської агресії на Харківщині пошкоджено понад 600 навчальних закладів. Зараз тривають роботи з їх відновлення за підтримки міжнародних партнерів.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківську ОВА.

Внаслідок дій російських окупантів пошкоджено 307 закладів загальної середньої освіти, дитсадочків – 262, 20 закладів профтехосвіти, передвищої фахової освіти – 32 та 22 заклади вищої освіти.

Також у межах проєкту «UNITED24» планується фінансування укриття в одному з ліцеїв Лозової. За підтримки та фінансування фонду Говарда Баффета передбачено будівництво 5 захисних споруд – 3 у школах та 2 у дитсадочках. ЮНІСЕФ виконують капітальний ремонт 3 укриттів у закладах дошкільної освіти.

– Також цьогоріч ЮНІСЕФ долучилися до облаштування класів та відновлення освітнього процесу в метрошколі. Ці класи забезпечують доступ до офлайн-освіти для 800 дітей різного віку. Навчання здійснюється у змінах, а деякі предмети залишаються у форматі онлайн, що дозволяє забезпечити безперервність освітнього процесу в нинішніх реаліях, – зазначила координаторка проєктів з освіти ООН (ЮНІСЕФ) Олена Устименко.

Раніше ми писали, що уряд виділив понад 2 мільярди гривень на облаштування захисних споруд у закладах освіти Харківської області.

Нагадаємо, що на станції метро «Імені О. С. Масельського» функціонує чотири класи, які відповідають усім необхідним безпековим нормам та умовам для навчання.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися