Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Американський генерал Келлоґ відвідав звільнений Ізюм

30.01.2023 13:47
Військові та експерти із США ознайомилися з доказами російських воєнних злочинів на Харківщині

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов разом з генералом армії США Кітом Келлоґом, експертом з національної безпеки і розвідки США Робертом Маккрірі та іншими американськими військовими і експертами відвідали звільнене від російських окупантів місто Ізюм, - повідомляє "Слобідський край". Там американські партнери на власні очі побачили масштаби руйнувань, спричинені російськими обстрілами та окупацією.

Під час візиту начальник ХОВА Олег Синєгубов наголосив, що, попри величезні руйнування та пошкоджену критичну інфраструктуру, Ізюм крок за кроком відновлює нормальне життя. Нещодавно фахівці АТ «Харківобленерго» повністю відновили там електропостачання. В місто повертаються люди, починають працювати підприємці. З кінця минулого року там уже курсують автобусні маршрути, а із середині січня приймає відвідувачів Центр надання адміністративних послуг. Також у місті працюють кілька Пунктів Незламності. Всі вони оснащені генераторами, мають запас продуктів харчування та медикаментів.

– На місці обговорили питання подальшої відбудови Ізюма, безпекову та гуманітарну ситуацію в регіоні. Окремо розглянули нагальні потреби області у військовій сфері. Дякую пану Келлоґу та нашим американським партнерам за увагу до Харківщини та підтримку, – зазначив Олег Синєгубов.

Очільник обласної військової адміністрації розповів американським партнерам про ситуацію на деокупованих територіях області, терор цивільного населення та інші злочини, що вчиняють російські окупанти.

– Маємо спільне переконання – єдине, що може зупинити терористичні дії росії та забезпечити сталий мир на Харківщині – це перемога України та звільнення всіх окупованих росіянами територій. Але досягти цього можна лише, якщо ЗСУ матимуть достатньо сучасного важкого озброєння. Дякую американським партнерам за всю допомогу та підтримку, яку отримує Харківщина. Впевнений, завдяки військовій допомозі наших союзників агресор буде покараний, а вся Україна звільнена, – наголосив Олег Синєгубов.

Також під час зустрічі сторони обговорили гуманітарну ситуацію, акцентували на допомозі, якої потребують мирні жителі області. Окремо були розглянуті нагальні потреби області у військовій сфері.

Нагадаємо, У Харківську область за програмою «UNITED 24» прибули 20 автомобілів швидкої та невідкладної допомоги типу Б і реанімаційний автобус, яким можна перевозити до п’яти лежачих пацієнтів. Також на область виділено одну з найбільших освітних субвенцій – 4 мільярди 316 мільйонів гривень.

Автор:
Наталя Сергіїва

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися