Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Жителі Харківської області зможуть отримати 56 тисяч гривень допомоги

17.01.2024 10:29
Фото: Shutterstock
Фото: Shutterstock

Мешканці Харківської області, оселі яких постраждали унаслідок бойових дій, зможуть отримати грошову допомогу.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на голову Первомайської міської ради Миколу Бакшеєва.

Естонська рада у справах біженців відкрила реєстрацію на отримання грошової допомоги для жителів прифронтових областей України. Загальна сума допомоги складає 56 250 гривень. На ці гроші люди зможуть провести легкі ремонтно-відновлювальні роботи

Що потрібно для того, аби отримати грошову допомогу?

1. Зареєструватися на онлайн-платформі за посиланням: https://register.pagulasabi.ee/uk/shelter-application. В анкеті необхідно вказати свої дані, а також прикріпити фото руйнувань (вибиті або розбиті вікна, двері тощо).

2. Після заповнення та відправки анкети технічні фахівці Естонської ради у справах біженців проаналізують збитки і ухвалять рішення щодо надання коштів.

3. Кошти нараховуються на вказану банківську картку громадянина (зокрема, за наданим номером IBAN) двома траншами:

  • Перший транш сума у розмірі 18 750 гривень. Після отримання виділених коштів протягом 1-2 тижнів необхідно надати чеки, квитанції або акти виконаних робіт, що підтверджують використання коштів на придбання будівельних матеріалів або залучення фахівців-ремонтників.

Підкреслимо, що необхідно витратити усі надані кошти (можна трохи більше, але не менше виділеної суми).

  • Після отримання та верифікації чеків (або інших документів) виділяється другий транш сума у розмірі 37 500 гривень (умови використання такі самі, як і з першим траншем).

4. Ви повинні мати змогу використати кошти у найближчі 2-3 тижні з моменту надходження фінансової допомоги. Зокрема, мати доступ до магазинів з будівельними матеріалами, а також до залучення технічних фахівців та будівельників.

5. Вже після завершення ремонтних робіт ви маєте допустити представників Естонської ради у справах біженців до вашого помешкання, аби вони перевірили, що отримані кошти було використано саме на відновлювальні роботи.

Нагадаємо, з 27 грудня у Харківській області та інших регіонах України розпочалася виплата компенсацій за зруйноване житло. Тобто кожен, хто вже отримав житловий сертифікат, через застосунок «Дія» може забронювати кошти для купівлі будинку або квартири.

Також ми писали, що робити, якщо людина хоче подати заявку на виплату допомоги за програмою «єВідновлення», але «Дія» не відображає її житло

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися