Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Збільшену субсидію на світло жителі Харківщини отримуватимуть до середини осені

09.05.2024 17:52
Субсидії на електроенергію / Фото: Слобідський край
Субсидії на електроенергію / Фото: Слобідський край

Розмір пільг та субсидій на електроенергію для жителів Харківської області збільшили на неопалювальний період. 

Як пише «Слобідський край» з посиланням на Міністерство соціальної політики України, таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України, аби забезпечити соціальну підтримку вразливим категоріям населення Харківщини.

– Уряд прийняв рішення збільшити на нинішній неопалювальний сезон (з травня по вересень включно) для жителів Харкова та області розмір пільг та субсидій на електроенергію. Адже вартість 1кВт електроенергії, що постачається централізовано, становить 2,64 грн, а вартість 1кВт, виробленого на дизельному паливі, – в 5 разів більше (13,5 грн), – ідеться у повідомленні.

Середній розмір субсидії на послугу з постачання та розподілу електричної енергії, який отримують харків'яни, збільшиться зі 106 гривень до 530 гривень на місяць, пільги з 74 гривень до 370 гривень. 

Звертатися за перерахунком субсидій не потрібно, перерахунок розміру субсидій і пільг для жителів Харкова та Харківської області, які підпадають під дію даного рішення Уряду, буде проведено Пенсійним фондом автоматично.

Нагадаємо, якщо в житловому приміщенні разом з батьками зареєстрована повнолітня працездатна особа, яка не проживає за адресою реєстрації, оскільки працює в іншому місті, житлова субсидія може бути призначена без урахування її доходів.

Нагадаємо також, що з березня 2024 року ті, хто збирається оформлювати документи на призначення житлової субсидії, можуть зробити це спрощено через портал «Дія». Субсидію можуть призначити, навіть якщо у людини є борги за сплату комунальних послуг.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися