Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

З прикордоння Харківщини примусово евакуюють дітей-сиріт: що відомо

14.05.2024 09:39
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Рішення про примусову евакуацію статусних дітей з прифронтових громад Харківської області ухвалили на засіданні Ради оборони області 13 травня.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу ХОВА.

Як повідомив головуючий на засіданні начальник ХОВА Олег Синєгубов, у громадах, які розташовані у 30-кілометровій зоні від лінії зіткнення, станом на зараз проживають 113 статусних дітей, тобто дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З метою збереження життя і здоров’я статусних дітей сьогодні в ході засідання Ради оборони області ухвалили рішення про проведення їх примусової евакуації разом із законними представниками, – сказав Олег Синєгубов.

Статусних дітей планують евакуювати з Борівської, Вільхуватської, Великобурлуцької, Куп'янської, Кіндрашівської, Курилівської, Шевченківської, Золочівської, Богодухівської та Вовчанської громад.

Дітей та їх законних представників розмістять у підготовлених місцях у Харківській, або в інших областях України, забезпечать юридичним супроводом та гуманітарною допомогою.

У ранковому зведенні 14 травня Олег Синєгубов повідомив, що з населених пунктів на північному кордоні Харківської області станом на зараз евакуювали 7023 людини.

Нагадаємо, евакуація здійснюється згідно зі заздалегідь підготовленим планом з урахуванням усіх можливих сценаріїв. Усі евакуйовані будуть розміщені у транзитних пунктах та забезпечені всіма необхідними речами.

Номер гарячої лінії для звернень населення для евакуації  0800339291. Дзвінки безкоштовні. Увесь злагоджений процес евакуації також є безкоштовним.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися