Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

З піхоти – в артилерію після трьох поранень: історія бійця харківської бригади

23.01.2024 18:21
Фото: скриншот з відео
Фото: скриншот з відео

Сергій з перших днів повномасштабної війни добровільно пішов до війська. Спочатку був піхотинцем в одній з механізованих бригад, визволяв Херсонщину. Однак поранення похитнули здоров’я захисника, тож він вирішив перевестися в артилерію харківської 92-ї ОШБр.

Історію військовослужбовця медіа «Слобідський край» розповіли у пресслужбі 92-ї ОШБр.

Воювати Сергій пішов у перші дні вторгнення, тоді потрапив у піхотну бригаду. 

– Я прийшов добровільно, не чекав повістки. Спочатку ми були на Запорізькому напрямку, звільняли Херсонщину. Я три рази був поранений і, зважаючи на це, пересів на техніку, бо не зміг більше бути в піхоті, – говорить чоловік.

Зараз Сергій водій-механік САУМ109 Paladin. Каже, що арта для піхоти – справжнє спасіння, тому і намагається викладатися на всі сто відсотків.

– Моя робота така – вивезти екіпаж на вогневу позицію, відстрілятися, тримати тиск, належно слідкувати за показаннями приладів і забезпечити безпечну евакуацію екіпажу з вогневої позиції. Також я маю підтримувати машину в належному стані, завжди готовою до бою. Артилерія працює дуже добре. Коли я був у піхоті, то розумів, що без артилерії ми ніщо. Бо як не крути, а це війна із застосуванням великих калібрів, а в небі – технологічна війна, – зазначає боєць.

Боронити рідну землю Сергій вважає обов’язком кожного свідомого чоловіка. За час війни, ділиться, зустрів чимало гарних людей, які встигли стати родиною

– Побратими дуже гарні, мені з колективом завжди щастило. Проте багато загинуло хлопців. Але це війна, й ми обов’язково переможемо, – каже Сергій.

Раніше ми розповідали про Вадима з позивним «Хан» – військовослужбовця 120-го окремого батальйону 113-ї окремої бригади Сил територіальної оборони. Чоловік з перших днів повномасштабної війни пішов добровольцем та став на захист держави.

А також про піхотинця Богдана, який наразі він служить в одному зі штурмових батальйонів 92-ї ОШБр. До повномасштабного вторгнення чоловік працював за кордоном кухарем. Готував і в ресторанах, і в піцеріях, і у всесвітньо відомих мережах фаст-фуду.

Та про те, як мати розвідника 3-ї окремої танкової Залізної бригади Ігоря Рембача, який загинув на Харківщині у березні 2022 року, придбала побратимам сина два ударні дрони. Таким чином жінка хоче помститися за смерть сина та наблизити перемогу України.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися