Як змінилися ціни на продукти харчування в Харківській області
Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в області підвищилися на 2 %. За даними Головного управління статистики в Харківській області, найбільше здорожчали крупи гречані (на 19 %) та фрукти (7,1 %).
На 6,1–2 % зросли ціни на свинину, рис, цукор, яйця, макаронні вироби, безалкогольні напої, яловичину. Подорожчали на 1,5–0,4 % сир і м’який сир (творог), риба та продукти з риби, масло, кисломолочна продукція, овочі. Подешевшали на 4,9–1,1 % мед, сало та олія соняшникова.
Читайте також: Електричні зубні щітки та інші пристрої: харків’яни розповіли, які гаджети вважають вдалим презентом на будь-яке свято
На 2 % зросли ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби. За даними фахівців управління, це пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів (на 2,1%) та алкогольних напоїв (на 1,9 %). Одяг і взуття подорожчали на 3 %, зокрема взуття на 6,9 %, одяг – на 0,3 %.
Загалом індекс споживчих цін у Харківській області у квітні цього року порівняно з попереднім місяцем становив 101,0 % та з початку року 101,5 % (по Україні – 100,8 % та 101,5 % відповідно).
Найбільше подорожчали яйця та овочі: як зросли ціни на Харківщині
У Харкові подорожчали овочі борщового набору: актуальні ціни на картоплю, буряк та цибулю
У Харкові подорожчали яйця та картопля, капуста та буряк подешевшали: актуальні ціни
Чому зросли ціни на продукти харчування: експерти назвали причину