Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Ваучер на навчання: жителі Харківської області можуть отримати 30 тисяч гривень

13.09.2024 17:30

Ваучер – це документ, який одноразово дає право на навчання, перепідготовку або підвищення кваліфікації за кошти держави.

Як розповіли у Державній службі зайнятості, з початку року ваучер на навчання вже отримали 1210 мешканців Харківської області, пише «Слобідський край».

Його можуть отримати люди старші 45 років, ВПО працездатного віку, ветерани та учасники бойових дій, звільнені з полону, люди з інвалідністю, а також українці, які отримали поранення внаслідок війни.

Максимальна вартість ваучера складає до 30 280 гривень.

– Вартість ваучера становить не більше 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних громадян. Зараз максимальна вартість ваучера – до 30 280 грн. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець може оплатити різницю коштів або людина сплачує самостійно, – пояснив директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

За його словами, серед найбільш популярних спеціальностей зараз психологія, дошкільна та середня освіта, медсестринство, медицина, фармація, агрономія. Серед професій – водій автотранспортних засобів, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, екстрений медичний технік, кухар та швачка.

Як отримати ваучер?

Для отримання ваучера можна подати заявку http://surl.li/zduwhq або звернутися до найближчої філії Харківського обласного центру зайнятості чи її структурного підрозділу.

Перелік професій, спеціальностей для навчання, за якими може бути виданий ваучер за посиланням – http://surl.li/aphwml

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися