Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

В Україні професійне свято медиків перенесли на липень

14.06.2023 14:53

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про відзначення в Україні Дня медичного працівника щорічно 27 липня.

Відповідний указ № 327/2023 від 13 червня оприлюднено на сайті Президента, повідомляє «Слобідський край».

«Ураховуючи значення сфери охорони здоров’я та внесок її працівників у забезпечення життєво важливих інтересів людини, суспільства і держави, засвідчуючи відданість медичних працівників справі надання медичної допомоги, збереження здоровʼя та рятування людських життів, на підтримку ініціативи Міністерства охорони здоровʼя України постановляю установити в Україні професійне свято працівників сфери охорони здоровʼя — День медичних працівників, яке відзначати щороку 27 липня», — йдеться у тексті указу.

Раніше медики відзначали професійне свято 18 червня, нагадали у Міністерстві охорони здоров’я, але з огляду на повномасштабну війну росії проти України та запит суспільства й медичної спільноти, які не бажають мати жодних спільних дат з терористичною росією, свято було вирішено перенести.

Нагадаємо, 14 червня світ відзначає День донора крові. До цієї події Харківський обласний центр служби крові підготував у місті декілька акцій — у Центрі крові та в ТРЦ «Нікольський».

Також нагадаємо, якщо ви хочете стати донором та знаходитесь у Харківській області – ми підготували перелік пунктів, де кожен бажаючий може здати кров. Раніше центр повідомляв, що попередній запис не потрібен. Достатньо мати паспорт або додаток «Дія».

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися