Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

У Харківській області за тиждень розмінували понад 164 гектари території

06.07.2023 18:21
Фото: ДСНС України у Харківській області
Фото: ДСНС України у Харківській області

Триває очищення Харківської області від вибухонебезпечних предметів, залишених окупантами після втечі.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ХОВА, з 29 червня до 5 липня сапери знищили 1087 вибухонебезпечних предметів.

За сім днів саперні підрозділи розмінували 36 гектарів сільськогосподарських угідь та 114 об'єктів, перевірили понад 56 кілометрів ліній електропередач.

Також було обстежено 18 кілометрів автодоріг, 3 кілометри залізничних колій, майже 3 кілометри водогону та 700 метрів газопроводів.

Нагадаємо, 6 липня біля села Курулька Барвінківської громади під час виконання польових робіт тракторист натрапив на невідомий вибуховий пристрій. Водій отримав мінно-вибухову травму.

Розмінування, Харківська область  29 червня - 5 липня

Нагадаємо також, що у селі Шевелівка Ізюмського району сільгоспвиробники працюють на 25 % від своїх можливостей через мінне засмічення угідь. Для того, аби не наражати людей на небезпеку, спочатку поля перевіряє «Дракон» – машина для розмінування на дистанційному управлінні.

Фермери Борівської громади змушені наймати саперів для обстеження своїх земельних ділянок, щоб якнайшвидше повернутися до роботи. Міжнародні та гуманітарні організації не можуть займатися розмінуванням через близькість до лінії фронту.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися