Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

У Київстар не можуть назвати термін відновлення зв’язку

12.12.2023 17:21
Олександр Комаров в ефірі «Єдиних новин» / скрін з відео
Олександр Комаров в ефірі «Єдиних новин» / скрін з відео

Внаслідок потужної хакерської атаки 12 грудня була частково зруйнована ІТ-інфраструктура мобільного оператора Київстар.

Як передає «Слобідський край», про це в ефірі «Єдиних новин» розповів генеральний директор компанії Олександр Комаров.

«Київстар ще не повідомляв ні про які терміни насправді. Дуже потужна хакерська атака на віртуальну інфраструктуру компанії, частково зруйнована ІТ-інфраструктура. Тому ми ще зараз знаходимося в опрацюванні питання, скільки часу займе відновлення», - сказав він.

За словам гендиректора компанії, ціллю хакерської атаки було саме руйнування інфраструктури, і, нажаль, частково вони своєї цілі досягли.

«Це війна, і вона проходить не тільки на полі бою, но і кібер-просторі і нажаль ми вражені в результаті цієї війни. Це проникнення в інфраструктуру і руйнування інфраструктури. Основна ціль цієї атаки це максимально можливо руйнування віртуальної ІТ-інфраструктури оператора», - сказав Олександр Комаров.

В той же час він запевнив, що жодних витоків персональних даних із мережі Київстар немає. Також Олександр Комаров розповів, що наразі у компанії роблять усе, щоб відновити роботу.

«Думаю, що в наступні декілька годин в нас буде розуміння, скільки часу займе відновлення зв’язку, і ми миттєво зробимо відповідну заяву», – сказав він.

Нагадаємо, близько 7 години ранку 12 грудня хакери здійснили масштабну атаку на Київстар,  послуги зв’язку та доступу в інтернет недоступні. 

У Харкові через збій у мережі Київстар на автономний режим роботи перейшло вуличне освітлення.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися