Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

У Харкові затвердили програму розвитку української мови: що передбачено

20.08.2024 16:50
Фото: ілюстративне
Фото: ілюстративне

У Харкові затвердили Програму розвитку та функціонування української мови на 2024-2028 роки. Відповідне рішення прийняли на позачерговій сесії міськради 19 серпня.

Як повідомляє медіа «Слобідський край» з посиланням на Харківську міську раду, Програма розвитку та функціонування української мови передбачає проведення фестивалів, конкурсів, мистецьких проєктів, виставок, тематичних вечорів, спрямованих на популяризацію української мови, поповнення бібліотечних фондів україномовною літературою, організацію буккросингу в громадських місцях, створення медіапродуктів з українознавства, грошове стимулювання переможців всеукраїнських олімпіад з української мови та літератури тощо. 

Реалізація програми сприятиме підвищенню престижу використання української мови, посиленню її ролі в українському суспільстві як засобу зміцнення державної єдності, захисту національного мовно-культурного та інформаційного простору тощо, зазначили в Департаменті освіти.

Ми писали, Харківська міська рада планує запозичити кошти, аби оновити парк громадського транспорту. Відповідне рішення ухвалили 19 серпня на позачерговій сесії міської ради.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися